NL

Veelgestelde vragen

Alles over jouw feestmenu bij Foodbag

Hoeveel kosten de feestbox Klassiek en Vegetarisch? De Feestbox Klassiek kost € 128 voor 4 personen (€ 32 per persoon), € 168 voor 6 personen (€ 28 per persoon), € 198 voor 8 personen (€ 24,75 per persoon) en € 249 voor 12 personen (€ 19 per persoon). Het Feestbox Vegetarisch is beschikbaar voor 4 personen en kost € 128 voor 4 personen (€ 32 per persoon).

In deze prijs zitten telkens inbegrepen: alle ingrediënten, duidelijke recepten, een uitgebreid stappenplan/tijdschema voor een geslaagde voorbereiding en afwerking, stijlvolle menu- en naamkaartjes en handige tips van onze Foodbag-chefs.
Wat krijg ik allemaal van Foodbag? Je ontvangt van ons alles om er een geslaagd feestmenu van te maken en je avond zonder zorgen door te komen:
 • Alle kraakverse ingrediënten.
 • Overzichtelijke en duidelijke recepten.
 • Uitgebreid stappenplan/tijdschema voor een ideale planning.
 • Handige tips ‘n tricks zodat het koken extra vlot verloopt.
 • Verschillende serveerwijzes voor het dessert.
 • Stijlvolle naam- en menukaartjes om de tafel feestelijk te dekken.
Tot wanneer kan ik het feestmenu bestellen? Kerst

Voor levering op do 22/12 of vrij 23/12 kan je bestellen tot vrij 16/12 9u30.

Oud- of nieuwjaar

Voor levering op do 29/12 of vrij 30/12 kan je bestellen tot vrij 23/12 9u30.
Wanneer wordt het feestmenu geleverd? Onze bezorgers leveren jouw feestmenu voor kerst op:
 • do 22/12 van 17u-22u
 • vrij 23/12 van 13u-18u of 17u-22u


Onze bezorgers leveren jouw feestmenu voor oud- of nieuwjaar op:
 • do 29/12 van 17u-22u
 • vrij 30/12 van 13u-18u of 17u-22u


Je ontvangt enkele dagen op voorhand een mail met het richtuur van aankomst. De dag van de levering zelf ontvang je een sms met het exacte levertijdstip.
Hoelang zijn de ingrediënten houdbaar? De ingrediënten in je Foodbag zijn zoals altijd kraakvers. Om de kwaliteit en smaak te garanderen, consumeer je ze best binnen de 5 à 6 dagen. Voor vlees- en visproducten volg je de houdbaarheidsdatum op de verpakking. Belangrijk: stel de temperatuur van je koelkast in op 3-4°C, zo blijven je ingrediënten zeker lang houdbaar. Meer bewaartips vind je op www.foodbag.be/bewaren. Kan ik het feestmenu bestellen in combinatie met mijn gewone Foodbag? Ja! Je kan zowel je vertrouwde Foodbag als ons feestmenu bestellen in dezelfde week. Alleen de leveringsmomenten verschillen. Je normale Foodbag leveren we op vrij 23/12, ma 26/12 of di 27/12 en vrij 30/12, ma 02/01 en di 03/01 (volgens jouw voorkeur die je hebt aangeduid in jouw account). Hoeveel tijd moet ik voorzien ter voorbereiding? Het codewoord van ons feestmenu is ‘toegankelijk’. Dat wil zeggen dat je geen professionele kok in huis moet hebben om het met succes te bereiden. We zorgen ervoor dat je als kok des huizes zoveel mogelijk kan genieten van een gezellige avond met familie, vrienden of je gezin.

Het grootste deel van het feestmenu op voorhand kan bereiden. Reken op een halve dag werk. De avond zelf moet je op nog een 3u extra rekenen voor de afwerking. Blijf rustig en volg de praktische planning/tijdschema die je achteraan in je receptenboekje vindt. Ben je graag extra goed voorbereid? Je ontvangt jouw receptenboekje al 1 week voor de levering digitaal per mail.
Wat heb ik thuis allemaal nodig? Je krijgt van ons op voorhand een mailtje met wat je zeker in huis moet hebben. We houden het makkelijk. Reken op basisingrediënten zoals olijfolie, balsamicoazijn en honing en enkele basiskruiden zoals peper en zout. De keukentools blijven beperkt tot bakpapier, keukenpapier, cakeblik, diepvrieszakjes of spuitzakjes en vershoudfolie. Naast een degelijk kookvuur en een goede oven heb je geen extra speciaal kookmateriaal nodig. Kan ik een Feestbox Klassiek combineren met een Feestbox vegetarisch? Natuurlijk! Als je gezelschap uit vegetariërs en vleeseters bestaat, kan je perfect meerdere feestmenu's combineren. Bestel bijvoorbeeld de Feestbox Klassiek voor 6 personen en de Feestbox Vegetarisch voor 4 personen. Je klikt gewoon het gewenste aantal feestboxen aan tijdens je bestelling. Kan ik ook aangepaste dranken bij het feestmenu bestellen? Ja, je kan je feestmenu aanvullen met lekkers van bij ons:
 • Een Belgische wijnset voor 4 à 6 personen (€ 38,95) met twee flessen wijn (wit en rood), uitgekozen door onze huissomelier Vinetiq. Perfect voor tijdens of zelfs na het eten.
 • Een Belgische champagnebierset voor 4 à 6 personen (€ 21,95) met twee flessen brut bier van Dame Jeanne. Ideaal als aperitief!
 • Een mocktail met bijhorende botanical van The Mocktail Club (€ 21,95). Lekker verfrissend of ideaal als vervanger voor alcoholische dranken.
 • Een Belgische kaasplank met 5 Belgische kazen, brood, druiven en mangopickles (€ 29,50). Goed voor 4 à 5 personen als hoofdgerecht en 6 à 8 personen als dessert.
Voor hoeveel personen is de kaasplank? Je kan je feestmenu (of je gewone Foodbag) optioneel aanvullen met een Belgische kaasplank (€ 29,50). De kaasplank kan je als hoofdgerecht eten met 4 à 5 personen. Liever als dessert? Dan heb je zeker voldoende voor 6 à 8 personen. De kaasplank bestaat uit 5 lokale kazen, aangevuld met mangopickles van Camps, druiven en brood. Ik wil € 10 schenken aan Stichting Pelicano, hoe doe ik dat? Dat doe je automatisch door ons feestmenu te bestellen. Voor elk verkocht feestmenu, schenken wij € 10 aan Stichting Pelicano. Je hoeft daar dus niets extra voor te ondernemen. Hoe kan ik mijn kortingscode/cadeaubon gebruiken? Het is niet mogelijk een kortingscode of cadeaubon te gebruiken voor een Feestbox van Foodbag. Waar kan ik mijn factuur terugvinden? Je kan je factuur opvragen bij onze klantendienst. Stuur gerust een mailtje met je vraag naar foodlover@foodbag.be

Wat vinden ervaren feestkoks van ons menu?

Veronique
Veronique Verpleegkundige

Ik zou het direct opnieuw doen

"De reacties van de familie waren zeer positief… ik had mijzelf overtroffen zeiden ze"

Nathalie
Nathalie Alleenstaande

Heel verrassende combinaties

"Het was zeer lekker en leuk om het feestmaal te bereiden"

Liesbet
Liesbet Moeder van 3

Heb me geamuseerd in de keuken

"Het was super en een ongelooflijke indruk nagelaten bij mijn gasten"