Veelgestelde vragen
Alles over jouw feestmenu bij Foodbag
Kerst
Bestellen kan t.e.m. donderdag 21/12 9u, met levering vrijdag 22/12 - zaterdag 23/12.
Oud- of Nieuwjaar
Bestellen kan t.e.m. donderdag 28/12 9u, met levering vrijdag 29/12 - zaterdag 30/12.
Feestmenu ZELF TE BEREIDEN
Je ontvangt van ons alles om er een geslaagd feestmenu van te maken en je avond zonder zorgen door te komen:
-
Alle kraakverse ingrediënten.
-
Overzichtelijke en duidelijke recepten.
-
Uitgebreid stappenplan/tijdschema voor een ideale planning.
-
Handige tips ‘n tricks zodat het koken extra vlot verloopt.
-
Stijlvolle naam- en menukaartjes om de tafel feestelijk te dekken.
Feestmenu KANT-EN-KLAAR
Je ontvangt van ons alles om er een geslaagd feestmenu van te maken en je avond zonder zorgen door te komen:
-
Alle kraakverse, voorverpakte gerechten.
-
Overzichtelijke en duidelijke instructies.
- Stijlvolle naam- en menukaartjes om de tafel feestelijk te dekken.
De Feestbox Klassiek kost € 140 voor 4 personen (€ 35 per persoon), € 178 voor 6 personen (€ 29,67 per persoon), € 210 voor 8 personen (€ 26,25 per persoon) en € 260 voor 12 personen (€ 21,67 per persoon). De Feestbox Vegetarisch is beschikbaar voor 4 personen en kost € 140 voor 4 personen (€ 35 per persoon).
In deze prijs zitten telkens inbegrepen: alle ingrediënten, duidelijke recepten, een uitgebreid stappenplan/tijdschema voor een geslaagde voorbereiding en afwerking, stijlvolle menu- en naamkaartjes en handige tips van onze Foodbag-chefs.
De Feestbox Klassiek kost € 90 voor 2 personen (€ 45 per persoon), € 160 voor 4 personen (€ 40 per persoon). De Feestbox Vegetarisch kost € 90 voor 2 personen (€ 45 per persoon), € 160 voor 4 personen (€ 40 per persoon).
In deze prijs zitten telkens inbegrepen: alle ingrediënten, duidelijke instructies en handige tips van onze Foodbag-chefs.
Onze bezorgers leveren jouw feestmenu voor kerst op:
-
vrij 22/12 van 13u-18u of 17u-22u
-
za 23/12 van 13u-18u of 17u-22u
Onze bezorgers leveren jouw feestmenu voor oud- of nieuwjaar op:
-
vrij 29/12 van 13u-18u of 17u-22u
-
za 30/12 van 13u-18u of 17u-22u
Je ontvangt op donderdag voor de levering een mail met het richtuur van aankomst. De dag van de levering zelf ontvang je een sms met het exacte levertijdstip.
De ingrediënten in je Foodbag zijn zoals altijd kraakvers. Om de kwaliteit en smaak te garanderen, consumeer je ze best binnen de 5 à 6 dagen. Voor vlees- en visproducten volg je de houdbaarheidsdatum op de verpakking. Belangrijk: stel de temperatuur van je koelkast in op 3-4°C, zo blijven je ingrediënten zeker lang houdbaar. Meer bewaartips vind je op www.foodbag.be/bewaren.
Het codewoord van ons feestmenu is ‘toegankelijk’. Dat wil zeggen dat je geen professionele kok in huis moet hebben om het met succes te bereiden. We zorgen ervoor dat je als kok des huizes zoveel mogelijk kan genieten van een gezellige avond met familie, vrienden of je gezin.
ZELF TE BEREIDEN
Het grootste deel van het zelf te bereiden feestmenu kan je op voorhand klaarmaken. Reken op een halve dag werk. De dag zelf heb je nog 1u30 nodig voor het klassiek menu en 2u30 voor het vegetarisch menu. Reken daarbij voor beiden nog 2u op de avond zelf voor afwerking.
Blijf rustig en volg de praktische planning/tijdschema die je in je receptenboekje vindt. Ben je graag extra goed voorbereid? Je ontvangt jouw receptenboekje al voor de levering digitaal per mail.
KANT-EN-KLAAR
Voor ons traiteurmenu hoef je geen extra voorbereidingen te treffen. Haal het hoofdgerecht een 20-tal minuutjes op voorhand uit je koelkast en daarna hoef je het enkel nog op te warmen. Reken in de microgolf op 4 minuten per deelgerecht of 30 minuten in de oven.
Je krijgt van ons op voorhand een mailtje met wat je zeker in huis moet hebben. We houden het makkelijk. Reken op basisingrediënten zoals olijfolie, balsamicoazijn (veggie), boter en enkele basiskruiden zoals peper en zout. De keukentools blijven beperkt tot friteuse (of Airfryer), bakpapier, keukenpapier en keukentouw. Naast een degelijk kookvuur en een goede oven heb je geen extra speciaal kookmateriaal nodig.
Voor het Traiteurmenu haal je boter en poedersuiker in huis, en blijven de keukentools beperkt tot een friteuse (of Airfryer) en keukenpapier.
Natuurlijk! Als je gezelschap uit vegetariërs en vleeseters bestaat, kan je perfect meerdere feestmenu's combineren. Bestel bijvoorbeeld de Feestbox Klassiek voor 6 personen en de Feestbox Vegetarisch voor 4 personen. Je klikt gewoon het gewenste aantal feestboxen aan tijdens je bestelling.
Heb je meerdere dagen feestvierders over de vloer? En moet het de ene dag lekker maar snel gaan en heeft je volgende gezelschap meer tijd? Dan kan je ook ons zelf te bereiden feestmenu combineren met het traiteurmenu.
Ja, je kan je feestmenu aanvullen met lekkers van bij ons:
-
Een Belgische wijnset voor 4 à 6 personen (€ 38,95) met twee flessen wijn (wit en rood), uitgekozen door onze huisleverancier Goût. Perfect voor tijdens of zelfs na het eten.
-
Een Belgische schuimwijn voor 4 à 6 personen (€ 21,95) van Entre Deux Mont. Ideaal als aperitief!
-
Een mocktail Ginzu Spritzer van Bôtan Distillery (€ 21,95). Lekker verfrissend of ideaal als vervanger voor alcoholische dranken.
Je kan je feestmenu (of je gewone Foodbag) optioneel aanvullen met een Belgische kaasplank (€ 29,50). De kaasplank kan je als hoofdgerecht eten met 2 à 3 personen. Liever als dessert? Dan heb je zeker voldoende voor 5 à 6 personen. De kaasplank bestaat uit 6 lokale kazen, aangevuld met Luikse Siroop en gebrande notenmix.
Dat doe je automatisch door ons feestmenu te bestellen. Voor elk verkocht feestmenu, schenken wij € 10 aan Stichting Pelicano. Je hoeft daar dus niets extra voor te ondernemen.
Nee, helees kan je geen kortingscodes gebruiken bij het bestsellen van een feestmenu. Kortingscodes zijn enkel geldig bij het bestellen van het Foodbag-weekmenu.
Wat vinden ervaren feestkoks van ons menu?

Heel verrassende combinaties
Het was zeer lekker en leuk om het feestmaal te bereiden.

Ik zou het direct opnieuw doen
De reacties van de familie waren zeer positief… ik had mijzelf overtroffen zeiden ze.

Heb me geamuseerd in de keuken
Het was super en een ongelooflijke indruk nagelaten bij mijn gasten!