NL

Veelgestelde vragen

Alles over jouw feestmenu bij Foodbag

Tot wanneer kan ik het feestmenu bestellen?

Kerst

Bestellen kan t.e.m. donderdag 21/12 9u, met levering vrijdag 22/12 - zaterdag 23/12.  

 

Oud- of Nieuwjaar

Bestellen kan t.e.m. donderdag 28/12 9u, met levering vrijdag 29/12 - zaterdag 30/12.

Wat krijg ik allemaal van Foodbag?

Feestmenu ZELF TE BEREIDEN

Je ontvangt van ons alles om er een geslaagd feestmenu van te maken en je avond zonder zorgen door te komen: 

 • Alle kraakverse ingrediënten. 

 • Overzichtelijke en duidelijke recepten. 

 • Uitgebreid stappenplan/tijdschema voor een ideale planning. 

 • Handige tips ‘n tricks zodat het koken extra vlot verloopt.

 • Stijlvolle naam- en menukaartjes om de tafel feestelijk te dekken. 

 

Feestmenu KANT-EN-KLAAR

Je ontvangt van ons alles om er een geslaagd feestmenu van te maken en je avond zonder zorgen door te komen: 

 • Alle kraakverse, voorverpakte gerechten. 

 • Overzichtelijke en duidelijke instructies.

 • Stijlvolle naam- en menukaartjes om de tafel feestelijk te dekken.
Hoeveel kost de zelf te bereiden feestbox Klassiek en Vegetarisch?

De Feestbox Klassiek kost € 140 voor 4 personen (€ 35 per persoon), € 178 voor 6 personen (€ 29,67 per persoon), € 210 voor 8 personen (€ 26,25 per persoon) en € 260 voor 12 personen (€ 21,67 per persoon). De Feestbox Vegetarisch is beschikbaar voor 4 personen en kost € 140 voor 4 personen (€ 35 per persoon). 

 

In deze prijs zitten telkens inbegrepen: alle ingrediënten, duidelijke recepten, een uitgebreid stappenplan/tijdschema voor een geslaagde voorbereiding en afwerking, stijlvolle menu- en naamkaartjes en handige tips van onze Foodbag-chefs.

 

Hoeveel kost de kant-en-klare feestbox Klassiek en Vegetarisch?

De Feestbox Klassiek kost € 90 voor 2 personen (€ 45 per persoon), € 160 voor 4 personen (€ 40 per persoon). De Feestbox Vegetarisch kost € 90 voor 2 personen (€ 45 per persoon), € 160 voor 4 personen (€ 40 per persoon).

 

In deze prijs zitten telkens inbegrepen: alle ingrediënten, duidelijke instructies en handige tips van onze Foodbag-chefs.

 

Wanneer wordt het feestmenu geleverd?

Onze bezorgers leveren jouw feestmenu voor kerst op: 

 • vrij 22/12 van 13u-18u of 17u-22u 

 • za 23/12 van 13u-18u of 17u-22u 

 

Onze bezorgers leveren jouw feestmenu voor oud- of nieuwjaar op: 

 • vrij 29/12 van 13u-18u of 17u-22u 

 • za 30/12 van 13u-18u of 17u-22u 


Je ontvangt op donderdag voor de levering een mail met het richtuur van aankomst. De dag van de levering zelf ontvang je een sms met het exacte levertijdstip.

Hoelang zijn de ingrediënten houdbaar?

De ingrediënten in je Foodbag zijn zoals altijd kraakvers. Om de kwaliteit en smaak te garanderen, consumeer je ze best binnen de 5 à 6 dagen. Voor vlees- en visproducten volg je de houdbaarheidsdatum op de verpakking. Belangrijk: stel de temperatuur van je koelkast in op 3-4°C, zo blijven je ingrediënten zeker lang houdbaar. Meer bewaartips vind je op www.foodbag.be/bewaren.

Hoeveel tijd moet ik voorzien ter voorbereiding?

Het codewoord van ons feestmenu is ‘toegankelijk’. Dat wil zeggen dat je geen professionele kok in huis moet hebben om het met succes te bereiden. We zorgen ervoor dat je als kok des huizes zoveel mogelijk kan genieten van een gezellige avond met familie, vrienden of je gezin.

 

ZELF TE BEREIDEN

Het grootste deel van het zelf te bereiden feestmenu kan je op voorhand klaarmaken. Reken op een halve dag werk. De dag zelf heb je nog 1u30 nodig voor het klassiek menu en 2u30 voor het vegetarisch menu. Reken daarbij voor beiden nog 2u op de avond zelf voor afwerking.

Blijf rustig en volg de praktische planning/tijdschema die je in je receptenboekje vindt. Ben je graag extra goed voorbereid? Je ontvangt jouw receptenboekje al voor de levering digitaal per mail. 

 

KANT-EN-KLAAR

Voor ons traiteurmenu hoef je geen extra voorbereidingen te treffen. Haal het hoofdgerecht een 20-tal minuutjes op voorhand uit je koelkast en daarna hoef je het enkel nog op te warmen. Reken in de microgolf op 4 minuten per deelgerecht of 30 minuten in de oven.

Wat heb ik thuis allemaal nodig?

Je krijgt van ons op voorhand een mailtje met wat je zeker in huis moet hebben. We houden het makkelijk. Reken op basisingrediënten zoals olijfolie, balsamicoazijn (veggie), boter en enkele basiskruiden zoals peper en zout. De keukentools blijven beperkt tot friteuse (of Airfryer), bakpapier, keukenpapier en keukentouw. Naast een degelijk kookvuur en een goede oven heb je geen extra speciaal kookmateriaal nodig.

Voor het Traiteurmenu haal je boter en poedersuiker in huis, en blijven de keukentools beperkt tot een friteuse (of Airfryer) en keukenpapier.

Kan ik een Feestboxen combineren?

Natuurlijk! Als je gezelschap uit vegetariërs en vleeseters bestaat, kan je perfect meerdere feestmenu's combineren. Bestel bijvoorbeeld de Feestbox Klassiek voor 6 personen en de Feestbox Vegetarisch voor 4 personen. Je klikt gewoon het gewenste aantal feestboxen aan tijdens je bestelling. 

Heb je meerdere dagen feestvierders over de vloer? En moet het de ene dag lekker maar snel gaan en heeft je volgende gezelschap meer tijd? Dan kan je ook ons zelf te bereiden feestmenu combineren met het traiteurmenu.

Kan ik ook dranken bij het feestmenu bestellen?

Ja, je kan je feestmenu aanvullen met lekkers van bij ons: 

 • Een Belgische wijnset voor 4 à 6 personen (€ 38,95) met twee flessen wijn (wit en rood), uitgekozen door onze huisleverancier Goût. Perfect voor tijdens of zelfs na het eten. 

 • Een Belgische schuimwijn voor 4 à 6 personen (€ 21,95) van Entre Deux Mont. Ideaal als aperitief!

 • Een mocktail Ginzu Spritzer van Bôtan Distillery (€ 21,95). Lekker verfrissend of ideaal als vervanger voor alcoholische dranken.

Voor hoeveel personen is de kaasplank?

Je kan je feestmenu (of je gewone Foodbag) optioneel aanvullen met een Belgische kaasplank (€ 29,50). De kaasplank kan je als hoofdgerecht eten met 2 à 3 personen. Liever als dessert? Dan heb je zeker voldoende voor 5 à 6 personen. De kaasplank bestaat uit 6 lokale kazen, aangevuld met Luikse Siroop en gebrande notenmix.

Ik wil € 10 schenken aan Stichting Pelicano, hoe doe ik dat?

Dat doe je automatisch door ons feestmenu te bestellen. Voor elk verkocht feestmenu, schenken wij € 10 aan Stichting Pelicano. Je hoeft daar dus niets extra voor te ondernemen.

Kan ik een kortingscode gebruiken voor het feestmenu?

Nee, helees kan je geen kortingscodes gebruiken bij het bestsellen van een feestmenu. Kortingscodes zijn enkel geldig bij het bestellen van het Foodbag-weekmenu.

Ik heb geen friteuse. Kan ik de kroketten op een andere manier bereiden?

De gewone kroketten, de kaaskroketten en de garnaalkroketten zijn op hun best in de friteuse. Maar je kan ze ook op een andere manier bereiden:

 • De gewone kroketten kunnen ook in de oven of Airfryer.
 • De kaas- en garnaalkroketten kan je ook bereiden in een pan met flink wat olie.

De beschrijving van de alternatieve bereidingswijzen staat in de receptenfiche van het feestmenu. Die ontvang je samen met je feestbox.

Wat vinden ervaren feestkoks van ons menu?

Nathalie De Vroede
Nathalie De Vroede Alleenstaande

Heel verrassende combinaties

Het was zeer lekker en leuk om het feestmaal te bereiden.

Veronique Van Steenberge
Veronique Van Steenberge Verpleegkundige

Ik zou het direct opnieuw doen

De reacties van de familie waren zeer positief… ik had mijzelf overtroffen zeiden ze.

Liesbet Vannes
Liesbet Vannes Moeder van 3

Heb me geamuseerd in de keuken

Het was super en een ongelooflijke indruk nagelaten bij mijn gasten!