Veelgestelde vragen
Alles over jouw feestmenu bij Foodbag
Kerst
Bestellen kan t.e.m. donderdag 19/12 9u, met levering tussen vrijdag 20/12 t.e.m. maandag 23/12.
Oud- of Nieuwjaar
Bestellen kan t.e.m. donderdag 26/12 9u, met levering tussen vrijdag 27/12 t.e.m. maandag 30/12.
Feestmenu zelf te bereiden
Je ontvangt van ons alles om er een geslaagd feestmenu van te maken en je avond zonder zorgen door te komen:
-
Alle kraakverse ingrediënten.
-
Overzichtelijke en duidelijke recepten.
-
Uitgebreid stappenplan/tijdschema voor een ideale planning.
-
Handige tips ‘n tricks zodat het koken extra vlot verloopt.
-
Stijlvolle naam- en menukaartjes om de tafel feestelijk te dekken.
Feestmenu kant-en-klaar
Je ontvangt van ons alles om er een geslaagd feestmenu van te maken en je avond zonder zorgen door te komen:
-
Alle kraakverse, voorverpakte gerechten.
-
Overzichtelijke en duidelijke instructies.
- Stijlvolle naam- en menukaartjes om de tafel feestelijk te dekken.
De feestbox klassiek kost
- € 145 voor 4 personen (€ 36,25 p.p.)
- € 185 voor 6 personen (€ 30,83 p.p.)
- € 225 voor 8 personen (€ 28,13 p.p.)
- € 305 voor 12 personen (€ 25,42 p.p.)
De feestbox vegetarisch is beschikbaar voor 4 personen en kost € 145 (€ 36,25 p.p.).
In deze prijs zitten telkens inbegrepen: alle ingrediënten, duidelijke recepten, een uitgebreid stappenplan/tijdschema voor een geslaagde voorbereiding en afwerking, stijlvolle menu- en naamkaartjes en handige tips van onze Foodbag-chefs.
De feestbox klassiek kost
- € 95 voor 2 personen (€ 47,50 per persoon)
- € 175 voor 4 personen (€ 43,75 per persoon)
- € 255 voor 6 personen (€ 42,50 per persoon)
- € 335 voor 8 personen (€ 41,88 per persoon)
De feestbox vegetarisch kost
- € 89 voor 2 personen (€ 44,50 per persoon)
- € 169 voor 4 personen (€ 42,25 per persoon)
- € 239 voor 6 personen (€ 39,83 per persoon)
- € 309 voor 8 personen (€ 38,63 per persoon)
In deze prijs zitten telkens inbegrepen: alle ingrediënten, duidelijke instructies en handige tips van onze Foodbag-chefs.
Onze bezorgers leveren jouw feestmenu voor kerst op:
- vrij 20/12 van 13u-18u of 17u-22u
- za 21/12 van 13u-18u of 17u-21u
- zo 22/12 van 13u-18u of 17u-22u
- ma 23/12 van 12u-18u of 17u-22u
Onze bezorgers leveren jouw feestmenu voor Oud- of Nieuwjaar op:
- vrij 27/12 van 13u-18u of 17u-22u
- za 28/12 van 13u-18u of 17u-21u
- zo 29/12 van 13u-18u of 17u-22u
- ma 30/12 van 12u-18u of 17u-22u
Je ontvangt op donderdag een mail met het richtuur van aankomst. De dag van de levering zelf ontvang je een sms met het exacte levertijdstip.
Vanaf dit jaar werken we samen met Collect&Go en kan je je feestbox ophalen in een van hun afhaalpunten. Bij het invullen van je gegevens kan je zien welke afhaalpunten beschikbaar zijn.
Kerst:
Je feestbox voor kerst kan je afhalen bij je Collect&Go-afhaalpunt vanaf maandag 23/12 12u t.e.m. dinsdag 24/12 17u.
Oud- en Nieuwjaar:
Je feestbox voor oud en nieuw kan je afhalen bij je Collect&Go-afhaalpunt vanaf maandag 30/12 12u t.e.m. dinsdag 31/12 17u.
De ingrediënten in je Foodbag zijn zoals altijd kraakvers. Om je te verzekeren van de beste kwaliteit, raden we aan om ze binnen de volgende termijn te gebruiken:
- Alle ingrediënten voor het kerstmenu zijn houdbaar t.e.m. donderdag 26/12.
- Alle ingrediënten voor het oud- en nieuwjaarsmenu zijn houdbaar t.e.m. donderdag 02/01.
Belangrijk: stel de temperatuur van je koelkast in op 3-4°C, zo blijven je ingrediënten zeker lang houdbaar. Meer bewaartips vind je op www.foodbag.be/bewaren.
Het codewoord van ons feestmenu is ‘toegankelijk’. Dat wil zeggen dat je geen professionele kok in huis moet hebben om het met succes te bereiden. We zorgen ervoor dat je als kok des huizes zoveel mogelijk kan genieten van een gezellige avond met familie, vrienden of je gezin.
ZELF TE BEREIDEN
Het grootste deel van het zelf te bereiden feestmenu kan je op voorhand klaarmaken. Reken op een halve dag werk. De dag zelf heb je nog 1u30 nodig voor zowel het klassieke als vegetarische menu. Reken daarbij voor beiden nog 1u30 op de avond zelf voor afwerking.
Blijf rustig en volg de praktische planning/tijdschema die je in je receptenboekje vindt. Ben je graag extra goed voorbereid? Je ontvangt jouw receptenboekje al voor de levering digitaal per mail.
KANT-EN-KLAAR
Voor ons traiteurmenu hoef je geen extra voorbereidingen te treffen. Haal het hoofdgerecht een 20-tal minuutjes op voorhand uit je koelkast en daarna hoef je het enkel nog op te warmen. Reken in de microgolf op 4 minuten per deelgerecht of 30 minuten in de oven.
Je krijgt van ons op voorhand een mailtje met wat je zeker in huis moet hebben. We houden het makkelijk. Reken op basisingrediënten zoals azijn, boter, bloem, olijfolie en enkele basiskruiden zoals peper en zout.
Voor het klassieke menu heb je daarbij nog chilivlokken en paprikapoeder nodig.
Voor het vegetarische menu haal je nog rode wijnazijn, sojasaus en nootmuskaat in huis.
De keukentools blijven beperkt tot friteuse (of Airfryer), bakpapier, keukenpapier en vershoudfolie. Naast een degelijk kookvuur en een goede oven heb je geen extra speciaal kookmateriaal nodig.
Voor het kant-en-klare menu haal je poedersuiker in huis, en blijven de keukentools beperkt tot aluminiumfolie voor het klassieke menu en bakpapier voor het vegetarische menu.
Natuurlijk! Als je gezelschap uit vegetariërs en vleeseters bestaat, kan je perfect meerdere feestmenu's combineren. Bestel bijvoorbeeld de feestbox klassiek voor 6 personen en de feestbox vegetarisch voor 4 personen. Je klikt gewoon het gewenste aantal feestboxen aan tijdens je bestelling.
Heb je meerdere dagen feestvierders over de vloer? Moet het de ene dag lekker maar snel gaan en heeft je volgende gezelschap meer tijd? Dan kan je ook het zelf te bereiden feestmenu combineren met het kant-en-klare menu.
Ja, je kan je feestmenu aanvullen met heerlijke drankjes:
-
Kies uit rode (€ 14,95) of witte wijn (€ 13,95) voor 4 à 6 personen, of voeg ze beiden toe aan je feestmenu. De wijnen werden geselecteerd als perfecte match voor de vol-au-vent of vol-au-veggie.
-
Een Belgische schuimwijn voor 4 à 6 personen (€ 21,95) van Entre Deux Monts. Ideaal als aperitief, maar ook licht genoeg om te blijven serveren doorheen de gangen.
-
Een mocktail Ginger Gem van The Mocktail Club (€ 14,99). Lekker verfrissend of ideaal als vervanger voor alcoholische dranken.
Je kan je feestmenu aanvullen met een Belgische kaasplank (€ 37,50). De kaasplank kan je als hoofdgerecht eten met 2 à 3 personen. Liever als dessert? Dan heb je zeker voldoende voor 5 à 6 personen. De kaasplank bestaat uit 6 lokale kazen, aangevuld met Luikse siroop en gebrande notenmix.
Je kan dezelfde inloggegevens gebruiken die je gebruikt op de gewone Foodbag-website om in te loggen op de website van het feestmenu.
Nee, je kan geen cadeaubonnen of kortingscodes gebruiken om het feestmenu te bestellen.
Je kan die wel gebruiken om je wekelijkse Foodbag te bestellen op www.foodbag.be.
Na het bestellen van je feestmenu ontvang je een bevestigingsmail met alle details van je bestelling.
Let op: je bestelde feestmenu zie je niet in je Foodbag-account op de gewone website, en omgekeerd staan je wekelijkse bestellingen niet op de feestmenu-website. Geen zorgen, we hebben je bestelling goed ontvangen!
Dat doe je automatisch door ons feestmenu te bestellen. Voor elk verkocht feestmenu, schenken wij € 10 aan Kinderarmoedestichting Pelicano. Je hoeft daar dus niets extra voor te ondernemen.
De kroketten zijn op hun best in de friteuse, maar je kan ze ook in de oven of Airfryer bereiden.
De beschrijving van de alternatieve bereidingswijzen staan in de receptenfiche van het feestmenu. Die ontvang je samen met je feestbox.
Wat vinden ervaren feestkoks van ons menu?
Dank jullie wel!
We hebben eindelijk eens kunnen koken zonder stress dankzij de planning vooraan in het boekje.
Superlekker, van begin tot einde!
Alles werd tot in detail uitgelegd, zo was het een makkie om te maken, zelfs voor een leek. Als wekelijkse Foodbag-klant was ik al lekker eten gewoon, maar dit overtrof toch alles!
Heb me geamuseerd in de keuken
Jullie aanpak, service, de twist in gerechten, het lokale... Om lyrisch van te worden. En ik ben niet eens een overdrijver.